Што е Europass Пасош за Вештини?

Europass Пасошот за Вештини беше алатка која се нудеше на Europass до 2019 година. Им овозможуваже на корисниците да креираат колекција на документи во една датотека. Сепак, Europass Пасошот за Вештини веќе не се нуди, регистрираните корисници на Europass сега можат да споделуваат документи од нивната Europass библиотека.