е1

Се одржаа презентации за европските образовни мрежи Европас и Еврогајденс на Евро колеџ – Куманово во просториите во Скопје

На 24.02.2023 година се одржаа презентации за европските образовни мрежи Европас и Еврогајденс на Евро колеџ- Куманово во просториите во Скопје.

Учесници на презентациите беа студенти од различни насоки од универзитетот Евро колеџ- Куманово.

Најпрво се презентираше Европас платформата и на учесниците им беше покажано како да направат свој профил и што да напишат во секое поле поединечно.

Исто така стана збор и за мобилната апликација ЕУ логин и дво-факторска идентификација.

Во овој дел се напомена и европски младински портал и какви се можности нуди истиот за млади лица и веб страната Икарес која е наменета за студенти и за универзитети и како студентите да си направат свои профили на оваа веб страна.

Потоа се презентираше и европската образовна мрежа Еврогајденс која е наменета за кариерно советување и насочување. Во овој дел стана збор за нашата работа како Еврогајденс центар и амбасадорите во Еврогајденс.

Тагови: Нема тагови

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *