Кариерен ден организиран од Центарот за кариера, алумни и доживотно учење на Универзитетот Св. Климент Охридски- Битола и промоциј

Кариерен ден организиран од Центарот за кариера, алумни и доживотно учење на Универзитетот „Св. Климент Охридски“- Битола и промоција на Европас

Со цел студентите и младите лица да се стекнат со квалификации кои ќе им овозможат кариерен развој и добивање на  прва работна позиција, Центарот за кариера, алумни и доживотно учење на Универзитетот  „Св. Климент Охридски“- Битола во соработка со WUS Германија организираа Кариерен ден, на кој студентите и младите лица  се запознаа со начините како да се почне во градењето на својата кариера.

Настанот се реализира преку програмата Career Transition Support Macedonia.

#Europass амбасадорот Кристијан Саламовски ја имаше можноста пред учесниците на настанот да ја презентира мрежата и можностите кои ги нуди.

Тагови: Нема тагови

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *