fon1

Презентациja за европската образовна мрежа Европас на Универзитетот АУЕ ФОН Скопје

На 13.03.2023 година се одржа презентациja за европската образовна мрежа Европас на Универзитетот АУЕ ФОН Скопје.

 Учесници на овие презентации беа студенти од различни насоки на Универзитетот АУЕ ФОН Скопје.

Најпрво се презентираше Европас платформата и на учесниците им беше покажано како да направат свој Европас профил и што да напишат во секое поле поединечно на самата платформа.

Исто така се напомена и за дво-факторска идентификација и мобилната апликација ЕУ лог ин како задолжителни начини за регистрирање на Европас платформата.

Во овој дел се презентираше и Европскиот младински поратл и какви можности нуди истиот за млади лица како и веб страната Икарес , која е холандска веб страна и е наменета за сите универзитети и за сите студенти.

Во овој беше препорачано од наша страна самите студенти да си направат свои Европас профили и профили на Икарес веб страната.

Тагови: Нема тагови

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *